България е първата държава домакин по реализирането на двугодишен международен проект

...
България е първата държава домакин по реализирането на двугодишен международен проект
Коментари Харесай

Международен проект „Младите в операта” започва у нас

България е първата страна хазаин по реализирането на двугодишен интернационален план „ YOUNG@OPERA ” / „ Младите в операта ”.

Проектът ще бъде направен със съдействието на Фондация „ Опероса ”. В рамките му талантлив млад екип от България, Сърбия и Черна гора ще работи по операта „ Слугинята-Господарка " . Творбата ще бъде показана в разнообразни градове на трите страни през 2018 година

На 18 февруари, на сцената на кино „ Влайкова “ в София, столичната аудитория ще може да види тази опера от италианския композитор Джовани Паизиело.

В ролята на Серпина ще влезе сръбското сопрано Александра Станкович, а ролята на Уберто ще извърши огромният български бас Божидар Божкилов.

Към тях ще се причисли и Явор Бахаров, като Веспоне. Диригент ще бъде Милен Апостолов. Ръководител на плана е маестро Предраг Госта (Сърбия, САЩ). Режисьорът е от Сърбия - Владан Джуркович. Сценографът Магдалена Влаич, също. Костюмите са на Лина Лекович от Черна гора. На пианото ще бъде Бояна Радивойевич (Сърбия). 

Операта е отдадена на безконечната тематика за любовта и брака. 

„ Винаги е имало две аргументи за бракосъчетание - поради обич, или поради облаги... а от време на време и двете. Темата за брака е предмет за комедия още от древността до наши дни. Какви са претекстовете на младите девойки да имат отношение с по-възрастен мъж? Струва ми се, че тази доста остаряла тема никога не е била толкоз настояща, колкото през днешния ден ”, споделя режисьорът.

„ Слугинята-Господарка " ще бъде показана на следващия ден в Банско - в зала ”Информационен център “ от 17 ч., на 18-ти февруари в столицата, на 20-ти - в Габрово - зала „ Възраждане “, на 23-ти в Плевен - ДКТ „ Иван Радоев “. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР